نوشته شده توسط : محمد سلحشوری

لنزی که همراه دوربین عکاسی شما عرضه شده است، لنزی که به آن لنز کیت (یا کیت لنز) می‌گویند، لنزی خوب برای شروع عکاسی با دوربین و آشنا شدن با دوربینی جدید است. وقتی که در حال خرید دوربین جدید هستید معمولاً این لنزها با قیمتی نه چندان گران و ناچیز همراه با دوربین عرضه می‌شوند، همین دلیل به تنهایی می‌تواند خرید این لنزها را به عنوان سرمایه‌گذاری مناسبی در ابتدای راه نشان‌گذاری کند.

معمولاً این لنزها از محدوده‌ی وسیعی از فاصله‌های کانونی عدسی، از زاویه‌ی واید معمولی گرفته تا تله فوتو، پشتیبانی می‌کنند. لنزهای کیت شما را قادر می‌سازند که از سوژه‌های مختلفی عکاسی کنید و اگر هنوز در ابتدای راه هستید نیازی به تهیه‌ی لنز اضافی نداشته باشید

با این حال این لنزها به تنهایی به عنوان بهترین لنز برای هر نوع عکاسی به شمار نمی‌آید و تغییر کند و محدود حداکثر اندازه‌ی دهانه‌ی لنز (معمولاً f/3.5-5.6) به آن معنی است که بعضی از انواع عکاسی با این لنزها بسیار سخت خواهد بود. با این حال نگذارید که چنین چیزی جلوی استفاده‌ی شما از این لنز را بگیرد. با استفاده از نکته‌ها و راهنمای عکاسی که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت قادر خواهید بود با دوری از اشتباهات رایج هنگام عکاسی، عکس‌های شگفت‌انگیزی را با لنز کیت خود به ثبت برسانید.

مانند حرفه‌ای‌ها به عکاسی از مناظر بپردازید

عکاسی از منظره یکی از پرطرفدارترین ژانرهای عکاسی است و لنز کیت شما برای چنین منظوری لنز بسیار خوبی به حساب می‌آید. همه‌ی آن چیزی که برای عکاسی منظره با لنز کیت‌تان به آن نیاز دارید این است که فاصله‌ی کانونی عدسی را روی وایدترین حالت بگذارید. چنین تنظیمی به شما اجازه می‌دهد که بازترین زاویه‌ی ممکن را داشته باشید و بتوانید تمام منظره را در عکس خود ثبت کنید. همچنین توصیه می‌کنیم که در چنین شرایطی از سه‌پایه استفاده کنید تا از لرزش دوربین در هنگام عکاسی در امان باشید.

کار بعدی که باید انجام دهید این است که دوربین خود را روی حالت «اولویت دهانه‌ی لنز (aperture-priority)» تنظیم کنید، این کار را می‌توانید با چرخاندن پیچ تنظیم و قرار دادن آن روی A یا Av انجام دهید. چنین کاری به شما اجازه می‌دهد که اندازه‌ی دهانه‌ی لنز و عمق میدان را تنظیم کنید، و از طرف دیگر دوربین خودش سرعت شاتر مناسب را تنظیم می‌کند. پس اندازه‌ی دهانه‌ی لنز را به نقطه‌ی بهینه‌ی f/11 تغییر دهید.

این نقطه‌ی بهینه همان اندازه‌ی دهانه‌ای است که بهترین کیفیت تصویر را تولید می‌کند و لنزهای کیت معمولاً در این اندازه‌ی‌ دهانه عملکرد بسیار خوبی دارند.

برای فوکوس درست در عکس‌برداری از منظره، فوکوس دستی را انتخاب کنید و همچنین Live View را فعال کنید، با چنین کاری حداکثر دقت را در فوکوس خود خواهید داشت.

روی عکس خود طوری زوم کنید که در یک سوم فاصله‌ی منظره باشید. سپس با استفاده از چرخاننده‌ی فوکوس تنظیمات عکس را تغییر دهید تا واضح‌ترین عکس را داشته باشید. از زوم خارج شوید و شروع به عکاسی کنید، متوجه خواهید شد که عکس‌هایتان چقدر واضح شده‌اند.

پرتره‌های بهتری بگیرید

اگر می‌خواهید با لنز کیت خود عکس‌های پرتره بگیرید راهی آسان برای بهبود این عکس‌ها وجود دارد. پیچ تنظیم زوم را بچرخانید تا به طولانی‌ترین طول کانونی برسید، که در بسیاری از لنزها 55mm است. این فاصله‌ی کانونی، مسافتی مناسب را بین شما و سوژه‌تان به وجود می‌آورد و بر خلاف طول کانونی واید سبب تحریف ویژگی‌ها و زیاد نزدیک نشان دادنشان نمی‌شود.

دوربین‌تان را در حالت «اولویت دهانه» تنظیم کنید که معمولاً با حرف A یا Av در پیچ تنظیم مشخص می‌شود. برای بعضی از دوربین‌ها شاید نیاز باشد که این تنظیم را از منوی دوربین انجام دهید. بعد از آن دهانه را روی f/5.6 تنظیم کنید چون این اندازه حداکثر تنظیم دهانه‌ای است که در زوم 55mm می‌توانید انجام دهید. این دهانه در ترکیب با فاصله‌ی کانونی تنظیم شده بهترین شانس برای مات و محو (blur) شدن پس زمینه را در اختیارتان می‌گذارد تا پس‌زمینه‌ی عکس‌تان حواس بیننده را پرت نکند.

حال تمام کاری که باید بکنید این است که سوژه‌ی خود را در فاصله‌ی چند متری پشت به بوته‌ها، حصار یا دیوار قرار دهید. سپس با تغییر مکان خود به جای زوم کردن برای تنظیم فریم، ترکیب‌بندی مناسبی پیدا کنید و عکس خود را بگیرید.

 

آیا برای عکس گرفتن از نزدیک، مانند عکس گرفتن از گل‌ها یا حشرات به لنز ماکرو یا تجهیزات مخصوص نیاز دارید؟ جواب صادقانه‌ای که می‌خواهیم به شما بدهیم این است که نه لزوماً. در حالی که یک لنز کیت به تنهایی توانایی آن‌قدر نزدیک شدن به جهان طبیعی را به شما نمی‌دهد، یک ابزار ساده و ارزان می‌تواند لنز کیت شما را به لنزی ماکرو تبدیل کند.

ریورس رینگ‌ها (Reversing ring یا رینگ معکوس‌کننده) از یک طرف روی لنز شما سوار می‌شوند و در طرف دیگرشان نیز اتصال‌دهنده‌ی مخصوص برای سوار شدن روی دوربین را دارند. به این ترتیب می‌توانید ریورس رینگ را در جلوی لنز خود متصل کنید و با استفاده از اتصال‌دهنده‌اش لنز خود را به صورت معکوس به دوربینتان متصل کنید. یکی از مشکلاتی که در هنگام استفاده از ریورس رینگ با آن مواجه خواهید شد این است که اگر بلد نباشید از حقه‌ای کوچک به همراه ریورس رینگ استفاده کنید دهانه‌ی لنزتان در حالت واید می‌ماند و عمق میدان به شدت کم خواهد شد (نمی‌توانید قسمت زیادی از سوژه را در حالتی واضح داشته باشید).

چطور از ریورس رینگ روی لنز کیت کانن استفاده کنیم

لنز کیت خود را در حالت معمول به دوربین خود متصل کنید، ریورس رینگ را به جلوی لنز متصل کنید، در حالت «اولویت دهانه» دهانه را روی f/8 تنظیم کنید. حال دکمه‌ی پیش‌نمایش عمق میدان را فشار دهید و نگاه دارید و در همین حال دکمه‌ی آزاد شدن لنز را بزنید و لنز را جدا کنید. در این حالت دهانه  لنز روی f/8 خواهد ماند و می‌توانید با استفاده از ریورس رینگ، لنزتان را برعکس به دوربین خود متصل کنید. ممکن است این کار را بتوانید برای دوربین‌های دیگر (به غیر از نیکون) انجام دهید.

چطور از ریورس رینگ روی لنز کیت نیکون استفاده کنیم

ریورس رینگ را به جلوی لنزتان متصل کنید و با استفاده از ریورس رینگ لنزتان را در حالت معکوس به دوربین متصل کنید. در این حالت که انتهای لنزتان رو به بیرون قرار دارد تنظیم‌کننده‌ی مکانیکی‌ای را خواهید دید، وظیفه‌ی این تنظیم کننده تنظیم دهانه است. حال با تغییر این تنظیم کننده و نگاه داشتن آن در حالت‌های میانی، دهانه‌ی خود را در حدود f/8 تنظیم خواهید کرد. قسمت بد آن این است که در هنگام عکس گرفتن باید آن را سرجایش نگاه دارید.





:: برچسب‌ها: راهنمای عکاسی چگونه با لنز کیت عکس بگیریم,دوربین عکاسی,لنز کیت,کیت لنز,لنزی خوب برای شروع عکاسی,فاصله‌های کانونی عدسی,زاویه‌ی واید,تله فوتو,تهیه‌ی لنز اضافی,بهترین لنز برای هر نوع عکاسی,دهانه‌ی لنز,نکته‌ها و راهنمای عکاسی,عکاسی از منظره,ژانرهای عکاسی,دوربین,اولویت دهانه‌ی لنز,اندازه‌ی دهانه‌ی لنز,ریورس رینگ,لنز کیت کانن,ریورس رینگ,اولویت دهانه,حالت دهانه لنز, ,
:: بازدید از این مطلب : 689
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 آذر 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: